24 Eylül 2016 Cumartesi

Gezi Stajı - 2.gün

Galleria dell'Academia' ya giderken biraz dolandık ve önce Düzenlemesini yine Brunelleschi'nin yaptığı Piazza della Santissima Annunziata isimli meydana geldik. Rönesans Mimarisi örneği etrafı arkadlarla çevrili. Meydanda at üstünde I. ferdinando nun petimlendiği bir heykel ve 17.yy dan kalma iki de çeşme bulunuyor. Aslında bu meydan etrafındaki merdivenlerin de sayesinde tam bir buluşma noktası olmuş.
Nihayet Academia'ya varıyoruz. Dillere destan Davut'u göreceğim içn çok heyecanlıyım ben. 4,5 metre yüksekliğindeki 'David' özel olarak tasarlanmış salonda koridorun ucunda kubbenin altında bulunuyor. Michelangelo David 'i bitirdiğinde henüz 26 yaşındaymış. Heykele baktıkça hayranlığınız da artıyor. Bu hem onun boyutları, hem bizim durup ona baktığımız konumdan kaynaklı da olsa bu kadar mükemmel ve dengeli olması ve tekniğin kusursuzluğu oldukça şaşırtıcı.
Müzenin diğer kısımlarında 13.-16. yy dan kalma resimler ve yine aklımın almadığı heykellerle dolu bir oda bulunuyordu. Bu heykellerden bazılarının üstünde küçük noktalar vardı. Kalıp işlemi için gerekiyormuş bu noktalar.
Tam çıkacakken Galerinin içinde bir de küçük müzik müzesi olduğunu öğrendim. Eski bir kemancı olarak kendime engel olamadım ve oraya da gittim. İyi ki de gitmişim. Gerçek bir Stradivarius keman görme şansım oldu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder