25 Eylül 2016 Pazar

Gezi Stajı - 4.gün

FLORANSA-PALAZZO PİTTİ
Santo Spirito 'dan çıkınca sola dönüp hafif yokuş olan sokağı çıktığınızda Piazza de' Pitti ' ye ulaşmış oluyorsunuz. 
Palazzo Pitti'yle yüzyüze bakan binalar


Palazzo Pitti bütün görkemiyle karşınızda duruyor. Tam bir güç gösterisi olduğu her halinden belli. Palazzo Pitt Medicilerin rakibi Luca Pitti tarafından güç gösterisi olarak yaptırılmış gerçekten de.Ancak Pitti ötüp ailesi iflas edince saray Medicilerin eline geçmiş. 
ilk kapıdan girince bu devasa avluya çıktım
Palazzo Pitti içinde 5 tane galeri ve müze barındırmakta. Palatina Galerisi, Medici ve Lorraine lerin sanat koleksiyonlarının sergilendiği galeri, Kraliyet daireleri ise hiç kraliyet ailesi ağırlamamış fakat odalardaki freskler, yaldızlar ve mobilyalar o kadar gözalıcı ki en çok ziyaretçi çeken yerlerden.
bu gösterişli salonlarda Rubens, Rafaello, Boticelli gibi ustaların eserleri sergileniyor.
Galleria d'Arte Moderna ,Modern Sanat Galerisi'nde 19. ve 20. yy eserleri sergileniyor.
Gezebildiğim son salon Galleria del Costume, 18.yy dan günümüze modanın geçirdiği evrime adanmış. Şansımıza biz gittiğimizde Karl Lagerfeld' in "Visions of Fashion" sergisi vardı. Fresklerle süslü odalarda moda fotoğrafçılığı ürünlerinin beraber yarattığı zıtlık da görülmeye değerdi. Bir Karl Lagerfeld tasarımının önünde adeta poz veren mermerden mankenler Göze ve beyine ziyafet.

Saray o kadar büyük ve her şey o kadar es geçilmez ki içerde zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Bu yüzden maalesef Boboli Bahçeleri'nin son ziyaretçi saatlerini kaçırdık. Ama neyse ki müzenin içinden birkaç fotoğraf çekmiştim.Yapay göletler, süs havuzları ve heykellerle dolu bir keyif bahçesiymiş burası.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder