25 Eylül 2016 Pazar

Gezi Stajı - 5.gün

FLORANSA-SANTA MARİA NOVELLA
Son gün sabah küçük bir Da Vinci müzesi gördüm yolumun üstünde ve girdim. Çok sevimli çocuklar için de ayrı bir odası olan interaktif bir müze yapmışlar. Da vincinin bulduğu ya da geliştirdiği inşaatlarda kullanılan daha az güçle aynı kuvveti uygulayabilen çekiç  ya da taşıma mekanizması gibi aletlerin ahşaptan küçük örneklerini yapmışlar ve en güzel tarafı bunlarla oynayabiliyorsunuz. Tabii ki hepsini denedim.

Öğlen Santa Maria Novella meydanına gittik. Meydanın ortasında Kilisenin önünden serilmiş oval bir park var. (Burda çektiğim fotoğraflar kötü olduğundan geldiğimiz akşam çektiğim fotoğrafları kullandım.)

Santa Maria Novella kilisesi 13.yy da dominiken mimarlar tarafından yapılmış , hala da dominiken bir cemaati varmış bu kilisenin. Ön cephesinin üst kısmı rönesans, alt kısmı 14. yy dan kalma gotik tarzda. Floransa' da 5 günde Medicilerin sipariş etmeyip Brunelleschi'nin yapmadığı gördüğüm ilk kilise sanırım. Kilisenin içi yine ünlü italyan sanatçıların rönesans dönemi freskleriyle dolu.

Santa Maria Novella tren istasyonu kilisenin hemen arkasındaki meydanın tam karşısına denk geliyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder