30 Ekim 2016 Pazar

PHOTOSHOP CS6 ESSENTIAL TRAINING

İlk bridge tuttorialıyla başlıyor. Bridge, fotoğrafların programda önizlemesini almayı sağlayan bir plugin aslında. Bir nevi fotorafları photoshopa yüklemeden stok oluşturuyor b öylece zamandan emekten kazandırıyor.

Daha sonra kullanıcı arayüzüyle ilgili önemli bilgiler anlatılıyor. Panels, workspace ayarlamaları, araçları ve klavye kısayollarını özelleştirmek gibi konulara değiniyor.

Pan ve zoom toollarının kullanımı, arranging dokuments.

Dosya furmatları , çözünürlük , boyutlandırma gibi dijital ortamın gerektirdiği ayarlamalara değiniyor.
Transformation araçları scale, skew, rotate,  crop gibi ve bunların kullanımıyla ilgili ayrıntılar
Layerların kullanımı, organizasyonu layer gruplama,selections and layer masks videosunda marquee&lasso , quick selection toollarıyla istediğimiz şeyi nasıl daha rahat seçebilirizi gördük. Opacity ve hardness gibi özelliklerini değiştirince oluşan etkiyi denedik.
Tone and colour with adjustment layers bölümünde adjustments menüsünden hue, saturation, contrast, color temperature gibi renk ayarlarını değiştirmeyi öğrendim.
fill, gradiant fill komutlrıyla boyamayı, gölge ve ışıklandırmayı öğrendim.

retouching essentials bölümünde yüzdeki izler nasıl siliniz, kırışıkları açma, cildi pürüssüzleştirmek gibi daha çok fotoğrafçılıkla ilgili olaylar anlatılıyor. Ama tki burada gösterilen teknikler farklı amaçlarla dakullanılabilir hatta oldukça işe yarar.
Fotoğraflara uygulanabilecek farklı sanatsal filtreler, blend seçenekleri ve type essentials bölümünde de karakteri ve tipi nasıl ayarlanır gösteriliyor.
en son da fotoğ ve raf için output oluşturmak, web için ya da basım için hazırlamak, gösteriliyor.
Bir de küçük photoshopta video klip oluşturmaya değinmişler

Geçen sene boyunca paftalar vs. için photoshop proramını sık sık kullanmamız gerekti. Bu yüzden arayüzüne oldukça aşinaydım ancak ihtiyacım olandan fazlasını kurcalama fırsatım da pek olmamıştı.
Bu tuttorialla bilikte photoshopla ilgili ufkum genişledi. Artık unutsam da aramam gereken komtların ne olduğunu bildiğim için işimin çok daha kolay olacağını düşünüyorum.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder