30 Ekim 2016 Pazar

SKETCH UP FOR ARCHITECTURE: FUNDAMENTALS

Önce plugin nedir,  nasıl indirilir, nasıl kullanılır onu öğreniyoruz.

Workflow methods bölümünü diğer tuttoriallarda görmemiştim ama mantıklı bir bölüm olmuş. Programı kullanırken en çok kullanılan araçlar anlatılıyor. Genel olarak Bir modelin etrafında, içine nasıl dolaşılır, grup,  cmponent ne işe yarar gibi konular ele alınıp, x-ray gibi görünüş anlatılıyor.

The site bölümünde site plan olşturma teknikleri anlatılıor. Burada anlatıcı program özelliklerinin yanısıra mimari bilgilerini de paylaşıyor bizimle. Site plani import edip ölçeklemek, üstünden 3d site plan modellemeyi anlatıyor.

Building a house bölümü çok daha ayrıntılı bir şekilde sıfırdan bir yapı oluşturmayı anlatıyor. Plan çizip plandan duvar yükseltme, iç duvarlar, kapı ve pencre açıklıklarını açma, kapı ve pencerelere component ekleme, componentleri editleme, çatı nasıl yapılır, üçgen nasıl yükseltileri anlattı. Bu bölümün sonunda kendi kendine bir yapı çizbilir hale gelinebiliyor gerçekten.

Detail elements te merdivenler, basamaklar, trabzanlar(follow me komutuyla:) tavan detayları, basamakların köşe kıvrımları ve birleşim detayları gibi ayrıntı konuları anlatıyor.

Materials da material editor nasıl kullanılır, duvara ve çatıya doku ekleme, yapının içini dekore etme gibi konular anlatılıyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder