30 Ekim 2016 Pazar

SKETCHUP 2015 ESSENTIAL TRAINING


Sketch Up essentials videosu da diğerleri gibi önce kullanıcı arayüzünü tanıtarak başladı. bu da rhino gibi üç boyutlu bir program olduğu için yapıları farklı açılardan görebiliyoruz. Dolayısıyla kamera açılarıyla ynayıp farklı sahneler yaratmak , ışık ve gölgelerle oynamak modelin etkisini görmek için kulllanışlı özllikler sketch upta.
manipulating objs ve drawing bölümlerinde genel olarak çizim komutları move scale rotate gibi ve line , rectangle ve push pull tool özellikle ve de follow me çok keyifli ve işe yarar toollar.
measuring ve labelingde ölçü alma, section alma (çok işe yarıyor) protractor? tool anlatılıyor.
5.de group ve layer mantığı çok farklı değil rhinodan yine ve organize şekilde çalışmanıza yardımcı oluyor.
compunent kendi ürettiklerinizi kaydedip sonraki projelerdde kulanmanıza olanak sağlıyor.
materials ve textures ise malzeme ve doku atamayı öğretiyor. Bunlar modelin gerçekçi görünmesinde çok etkili olduğu için baya işe yarar. ayrıca sketchupın bir de kütüphanesi var. Ayrıca online olarak insanların componentlerini vs paylaştığı bir platform da barındırıyor sketch up. açık kaynak yani.
Render almayı gösteriyor. Her ne kadar videoda kolay görünse de beni biraz zorladı bu. Ayrıca sketcupta küçük kısa animasyınlar da yapılabiliyor esela mahallede gezen birinin gözünden bir 45 sn ya da bir kameradan vs.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder