30 Ekim 2016 Pazar

Atölye - 24 Ağustos




5. gün sabah tuğla duvar örmeyle başladım. Tuğla duvar örerken önce tuğlanın geleceği yere harç konuyor bolca, altına ve yanlarına,sonra tuğla üstüne yerleştiriliyor. Eğer kol gücünüz yeterince bastırmaya yetmezse çekiçle vurarak yerine oturtuluyor. Tuğlanın altındaki sırayla ve kendi sırasıyla hizzalı olması çok önemli çünkü hepsi birbirini takip ediyor ve birinin yanlış olması diğerlerinin de yanlış olması anlamına geliyor. İlk sıra bittikten sonra ikinci sırada büyük ve küçük tuğlalar yer değiştiriyor kilit sistemini sağlamak için.
sıraların kilit olduğu gibi aynı sırada da köşelerin kilit olması gerekiyor ki sıra kilitli ilerlesin.
Öğleden sonra kerpiç ve harç hazırlığına gittim yine. Kerpiç harcı ile harç içerikleri farklı. kerpiçte saman var ama harçta saman yok. ayrıca harçta kum da var.

Akşam Matthieu'nün bioiklimsel pasif güneş tasarımı konulu sunumunu izledik. Oldukça etkili bir dersti. Güneş ışığından sene boyunca en verimli şekilde yararlanabilmek için tasarımımızı nasıl yönlendirebileceğimizi öğrendik.
En son Matthieu' nün 5x5 adını verdiği sunumları izledik. 5 resim 5 dakika anlamına gelen bu sunumlarda isteyen katılımcılar kendi projelerini anlatma fırsatı yakaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder