30 Ekim 2016 Pazar

Atölye - 25 Ağustos





  6. gün sabah temelin etrafında kalan kazılmış olan fazla boşluğu toprak ve taşla doldurarak işe başladık. Her yandaki boşluğu da doldurduktan sonra yine balyozla ezdik.
   Sonra tekrar tuğla duvar ördüm. Duvarın yavaş yavaş yükseldiğini görmek çok heyecanlıydı. Tuğla örmeyi genelde 3 er kişi yapıyoruz. 1 kişi tuğla getiriyor, 1 kişi harç koyuyor, 1 kişi de tuğlayı yerleştiriyor. Dolayısıyla yorucu olmasına rağmen eğlenceli bir iş.









   Öğleden sonra, yerinde tuğla tekniğiyle duvar örmeyi ilk defa denedim. Bunu daha çok bi deney niteliğinde çünkü kerpiç harcının oranları daha önce denenmemiş oradaki toprakla. Yerinde tuğla tekniği kısaca şöyle ;tekli tuğla kalıbı duvar nerede olacaksa oraya yerleştirilir. Özenli yapılmalı çünkü eğer yamuk ya da yanlış olursa kerpiç henüz kurumamış olacağı için tekrar yerleştirmek mümkün olmuyor ve harcı alıp baştan yapmak gerekiyor. bir sıra bittikten sonra aralarında kalan boşlıklar bu sefer harçla değil kerpiç karışımıyla dolduruluyor. Biraz kuruduktan sonra diğer sıraya başlayabiliyoruz. Bütün duvar bittiğinde kurumaya bırakılıyor ve üstüne sıvası yapılıyor.
ESKİZ
   Akşam Matthieu'nün Bina detaylar sunumu vardı. Bu sunumda Matthieu Doğal yapılardaki bina detaylarına örnekler gösterdi. Çıkabilecek sorunlar ve bu sorunların muhtemel çözümlerini anlattı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder