30 Ekim 2016 Pazar

ILLUSTRATOR CS6 ESSENTIAL TRAINING

Herşeyden önce başlamadan Adobe illustrator programıyla ilgili anlamamız gereken ilk nokta bunun pixel değil vektör bazlı bir program olduğu. Yani siz burada çizdiğiniz herhangi bir şeye ne kadar yaklaşırsanız yaklaşın çözünürlüğü bozulmuyor, piksellenmiyor. Dolayısıyla Bastırırken de büyük boyutlarda da bastırsanız bir sorun olmuyor.
Vektör bazlı bu sistemi anladıtan sonra kullanıcı arayüzünü tanımaya başlıyoruz. Photoshopla çok benzer aslında arayüz. Aynı template diyebiliriz. toollar da çok benziyor birbirine.
working with documents de print ya da web için dosya nsıl hazırlanır, ruler, guide ve gridler nasıl kullanılır, ınit measurement yamni inchte mi cm mi mm de mi çalışıyoruz bu nasıl ayarlanır gibi konular anlatıldı.
selecting and transforming obj bölümünde direct, group selection, magic wqnd ve lasso tool ile istediğimiz karmaşık şeyleri daha kolay seçebilmek (photoshoptaki gibi, gruplama, isolation, rotate, resize gibi diğer programlardan da bildiğimiz klasık komutları gösteriyor.
Working with colour bölümünde ilk anlamamız gereken konu ise RGB ve CMYK renk modları. RGB red, green, blue olarak, CMYK de cyan, magenta, yellow, black anlamına gelir. CMYK printerların kullandığı ,RGB ise webin kullandığı ana renklerdir. Dolayısıyla bir proje üretip bastığınızda eğere bunu yaparken cmyk modundaysanız print ettirdiğinizde de aynı renkleri elde edersiniz. Ancak eğer bu işi web için yapıyorsanız , web ana renkleri olan RGB renk modunu kullanmalısınız.
DAha sonra kendi renginizi oluşturup kaydetmek, renk kütüphaneri kullanmak gibi şeyler anlatılıyor.

working with fills and strokes bölümünde fill belirli sınırların içini doldurmaya yararken, stroke da bu sınırın kalınlığı, rengi, gibi şeyleri ayarlamaya yarıyor. Stroke ları kesik çizgi ya d ok şeklinde ;hatta dışına bir kat daha sınır koyarak bile kullanabiliyoruz.

creating shapes bölümünde çizim araçları, path, blob brush, paintbrush, silgi, kalem gibi araçlar tanıtılıyor ve kullanımı anlatılıyor.

Pen tool için ayrı bir bölüm açılmış. Çünkü pen tool diğerleri kadar rahat referans alabilen bir araç değil, bu yüzden de biraz korkutucu ama bu vidolarda gayet güzel anlatılmış ve curveler, köşeler ve başka bir resmin üstünden geçmek gibi teknikler açıklanıyor.

type bölümünde birkaç basit text yazma yolu anlatılıyor.

Working with Layers Bölümünde Layer sistemi, Sublayer, Hide, lock, delete layer komutları ve layers panelinin kullanımı anlatılıyor. Bu Layer meselesi düzenli ve temiz bir çalışma alanı oluşturmak için oldukça önemli.

Working with images bölümü Belki resimler piksel ve illustrator vektör bazlı olduğu için biraz anlamakta güçlük çektiğim bir bölüm olailirdi. Ama biraz daha konssantrasyınla programa resim almayı,  resmi crolamayı, mask lamayı, trace etmeyi ve pixelden pathe çevirmeyi öğrendim.

Perspektif çizimiyle ilgili olan bölümde Geçen sene teknik çizim dersinde yaptıklarımızı anlatıyor aslında. Ama bilgisayar ortamınsda.
 Ve en son olarak printing, saving ve exporting bölümünde, yapılan işi nasıl save etmeliyiz, print edilcekse nasıl kaydetmeli, web için yapıldıysa nasıl kaydededilmeli konuları anlatılıyor.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder